top of page
Fugleneg.jpg

Vinteren strenges

I Brorsons samle ”Her vil ties, her vil bies” synges der om at vinteren strenges. Den tid på året, hvor det er koldt, mørkt og vådt udenfor. Det er ofte synonymt med januar og februar. Julen er overstået, lysene pakket væk og tiden er kold og mørk og det føles som om, at der er uendeligt langt til længere og varmere dage. Og så alligevel ikke.

Denne vinter er det ikke sne og is som har givet udfordringerne i Danmark og verden, men i stedet er det Corona-epidemien som snart har raset i et år i vores land. I november og december hvor smittetallene steg og restriktionerne blev flere og flere, var det en streng tid. Det er det stadig for hvor vi dog længes efter at kunne kramme, give hånd, synge, spise sammen og alle de andre ting som er kernen i fællesskabet på Sønderskovhjemmet.

Restriktionerne er her stadig og de kan såmænd også stadig strammes, men samtidig kan vi begynde at se lyset og håbet i forbindelse med, at vi langsomt er ved at få vaccineret stadig flere i vores lille land. At der hele tiden kommer flere og nye vacciner tænder håbet og bevidstheden om tiden efter Corona.

Det er en svær tid ikke kun for mændene på Sønderskovhjemmet, men for alle danskere. Måske er vi på nogle måder heldigere stillet end de fleste, for vi er trods alt under samme tag og kan stadig have glæde af hinanden, om end med afstand. Tankerne går nok mere på de ældre eller for den sags skyld tidligere beboere, som sidder temmelig isoleret i deres egne boliger og bare venter på, at de igen må komme ud. At de igen må komme på besøg hos deres venner her på Sønderskovhjemmet. Heldigvis er telefonerne stadig en god mulighed for at snakke sammen. Vi opfordrer alle tidligere beboere til at ringe og få en snak, hvis man har brug for et andet menneske. Bare brug for at høre en stemme og brug for at vende nogle tanker, så ring endelig, vi er her også for jer.

Vi sagde i december farvel til vores forstander Torben Grandfeldt. Der var grundet Corona ikke nogen stor reception eller noget, men jeg er nu ret sikker på at Torben alligevel nød dagen i selskab med mændene og personalet på Sønderskovhjemmet. Torben fik af Sønderskovhjemmet en flot skål efter temaet ”Mennesker på kanten”, for det er netop de mennesker som har fyldt og været hjertet i Torbens mangeårige arbejdsliv.

I skrivende stund venter vi på, at vores nye forstander Carsten Hemmingsen tiltræder. Carsten tiltræder d. 1. februar og glæder sig meget til at komme herud, vi glæder os også meget til at Carsten kommer og bliver en del af Sønderskovhjemmet. Når Carsten er tiltrådt, så vil der kommer en nærmere præsentation af ham her på vores hjemmeside.

Skur til dyrene.jpg
bottom of page